Vlaamse Slotenmakers Unie

VSU Blog :: Beveliging

 

 

Te koop: Triax E-Code en Unocode 399 EVO

Beste Leden en bezoekers, naar aanleiding van de aankoop van een nieuwe Triax en Unocode, verkoop ik mijn andere Triax E-Code en Unocode 399 EVO.

Inbrekers komen vaak makkelijk binnen

Het Nederlandse tijdschrift Beveiliging meldt dat uit onderzoek in opdracht van de Stichting Nationale Inbraakpreventie Weken (NIPW) blijkt dat meer dan 40 procent van de achterdeuren zo slecht beveiligd is dat inbrekers met slechts enkele handelingen binnen één minuut binnen kunnen zijn. Vooral huurwoningen zouden geliefd zijn bij inbrekers.

Denk iedere dag aan preventie, ook tijdens het weekend

Een BBQ dit weekend? Pas op met bezoekers die via open ramen en deuren ongewenst binnenkomen!

Sleutelkastjes seniorenwoningen kwetsbaar

In Nederalnd is bij 649 ouderen vorig jaar ingebroken nadat dieven het sleutelkastje bij de voordeur hadden gekraakt. Dat blijkt uit onderzoek van de nieuwsorganisatie De Persdienst. Thuiszorgorganisaties stellen het gebruik van dergelijke sleutelkastjes vaak verplicht om hulpverleners toegang te verschaffen.

1 op 4 inbraken eenvoudig te voorkomen

Bij 25% van de inbraken komen inbrekers makkelijk binnen door middel van flipperen, hengelen en insluiping. Het is voor burgers heel makkelijk om het inbrekers moeilijk te maken. Dat is de reden dat het ministerie van Veiligheid en Justitie de campagne ‘maak het inbrekers niet te makkelijk’ is gestart. Zo moet de ingezette daling van het aantal woninginbraken doorzetten.

Copyright 2024 Vlaamse Slotenmakers Unie. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring | Cookies | Disclaimer | Sitemap