Vlaamse Slotenmakers Unie

1 op 4 inbraken eenvoudig te voorkomen

Bij 25% van de inbraken komen inbrekers makkelijk binnen door middel van flipperen, hengelen en insluiping. Het is voor burgers heel makkelijk om het inbrekers moeilijk te maken. Dat is de reden dat het ministerie van Veiligheid en Justitie de campagne ‘maak het inbrekers niet te makkelijk’ is gestart. Zo moet de ingezette daling van het aantal woninginbraken doorzetten.

Minister Opstelten: “Het aantal woninginbraken is flink aan het dalen door een effectieve aanpak en samenwerking van mijn ministerie, politie, gemeenten en het Openbaar Ministerie. Maar burgers kunnen zelf ook veel doen. Door hen te stimuleren zelf preventieve maatregelen te treffen, zoals zorgen voor goede sloten, kunnen we het aantal inbraken nog verder laten dalen. Want elke inbraak is er één teveel.”

Rodney Bos, Landelijk Coördinator Woninginbraken bij de Nationale Politie: “Gebruik de sloten die je hebt, ook als je maar even weg bent. Ook vergeten veel mensen de schuur in de achtertuin op slot te doen en daar staan juist vaak de hulpmiddelen in om binnen te komen, zoals een ladder of vuilnisbakken.”

Bron: Rijksoverheid

 

Reacties
  • Slotenservice Leiden
    (26/01/15 - 14u10)
    Ja het is toch wat dat er nog steeds inbrekers zijn. Verschrikkelijk als dat je overkomt. Je voelt je dan niet eens meer veilig in je eigen huis. Ik heb daarom een slotenmaker in Leiden benaderd zodat mijn slot inbraak 'proof' kon worden.
    Reageer op dit bericht

 

Reageer op dit bericht
wordt niet zichtbaar gemaakt
 

 

Om zeker te zijn dat u geen robot bent.
 
 

 


Copyright 2024 Vlaamse Slotenmakers Unie. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring | Cookies | Disclaimer | Sitemap