Vlaamse Slotenmakers Unie

VSU Blog

 

De VSU realiseert in samenwerking met overheid een identificatiekaart voor eerlijke slotenmakers

Malafide slotenmakers zijn al langer een doorn in het oog. Niet enkel bij de consument, maar ook bij de overheid en de VSU, de Vlaamse Slotenmakers Unie, die betrouwbare slotenmakers vertegenwoordigt en groepeert. Verre- en diepgaande gesprekken tussen de VSU en de Staatssecretaris van Consumentenbescherming Eva De Bleeker werpen nu hun vruchten af. Vanaf 1 januari 2022 werd een nieuwe identificatiekaart gelanceerd, die het kaf van het koren moet scheiden.

Vereenvoudiging BTW attest 6 procent vanaf 1 januari 2022

Als slotenmaker bent u onderworpen aan een attest bij renovatie- en herstellingswerken aan een verlaagd btw-tarief van 6%. Vanaf 1 januari 2022 kan dit attest vervangen worden door een standaardverklaring op uw factuur die u opmaakt aan de klant. Vanaf 1 juli 2022 wordt het gebruik van het attest definitief afgeschaft.

VSU Leden nemen deel aan YOUCA Action Day

COVID-19 maatregelen voor Slotenmakers

Vanaf zaterdag 27/03/2021 veranderen volgende COVID-19 maatregelen.

Een harde kaakslag voor de malafide slotenmakers

Naar aanleiding van ons eerste overleg met Staatssecretaris van Consumentenbescherming Eva De Bleecker, FOD Economie en Google, hebben Google en de economische inspectie via een versterkte samenwerking gezocht naar concrete én doorslaggevende oplossingen voor de advertenties van malafide slotenmakers.

Copyright 2022 Vlaamse Slotenmakers Unie. Alle rechten voorbehouden. Privacverklaring | Cookies | Disclaimer | Sitemap