Vlaamse Slotenmakers Unie

Radio Interview Stadsradio Vlaanderen

Radio Interview Stadsradio Vlaanderen

Op 29/11/2018 was de VSU aanwezig op de Stadsradio Vlaanderen om iets te vertellen over de donkere dagen, en de inbraken die weer de hoogte ingaan naar het eindejaar toe. We zijn dan ook met veel plezier op hun uitnodiging ingegaan, op voorwaarde, dat we ook iets mochten zeggen over de problematiek aangaande malafide slotenmakers, erkenning slotenmakers, en de VSU, om zo toch al iets meer naambekendheid te creëren.

Eerst werden wij voorgesteld als Alain Bosny, en Jellis Marynen, slotenmakers in Antwerpen en Mechelen. Er werden geen firmanamen vermeld op onze vraag, zodat dit niet op een reclamestunt van ons zou lijken. Tenslotte waren we daar in de naam van de VSU.

Er werd ons de vraag gesteld over de hoog oplopende inbraken naar het eindejaar toe, en wat de mensen daar aan kunnen doen om dit te voorkomen. Na even de statistieken na te kijken, werd hier klassiek op geantwoord, jullie allen bekend, deur op slot draaien, cilinder niet laten uitsteken, beveiligen met veiligheidsrozas of beslag, meerpunt, veiligheidsdeur etc…

Toen kwam de vraag hoe het zit met de malafide slotenmakers.

We hebben hier op geantwoord;

  • Van vooral niet de hoogst genoteerde in google te nemen, aangezien ze daar het meest actief zijn,
  • Even checken op hun website of er een btw nummer vermeld wordt,
  • Hebben zij een winkel of werken ze enkel via telefoon,
  • Dat je moet opletten voor wagens met nederlandse nummerplaten, aangezien ze daar het meest in opereren,
  • Indien je niet akkoord bent met het bedrag dat ze aanrekenen, zeker niet betalen, en eventueel de politie te verwittigen,
  • Dat wanneer je toch betaald, er achteraf nog weinig aan te doen is, aangezien je bij betaling akkoord gaat met de uitgevoerde werken.

Verder ging het met de vraag over de erkenning van de slotenmakers. Hierbij kregen we backup van een gerechtsjournalist, die een uiteenzetting gaf, na informatie van het kabinet van Minister Peeters.

Hierbij kregen we te horen dat ze volop mee bezig zijn met controles bij de slotenmakers, alsook dat er toch één of andere erkenning moet komen, met screening van personeel en zaakvoerders.

Eventueel met badge, vanuit de overheid toegekend, zo de burger ons kan herkennen en checken.

Dit klonk als muziek in de oren, en wordt vervolgd met een bezoek aan het kabinet van Minister Peeters, wat reeds is aangevraagd, maar nog geen antwoord op gekregen tot heden.

Met de laatste vraag over de VSU, hebben we hier wat meer toelichting gegeven, indien de mensen nu een betrouwbare slotenmaker nodig hebben, die eerlijke prijzen hanteert, zij ons kunnen vinden op onze website, en kunnen filteren op regio, om zo de dichtstbijzijnde slotenmaker van de VSU te vinden.

Verder hebben we toegelicht, bezig te zijn met een platform met een app, om zo de dienstverlening naar de burger, snel en efficiënt te laten verlopen, alsook zeker te zijn iemand aangesloten bij het VSU over de vloer te krijgen. Er zijn geen namen van deze app vernoemd.

Voila, dit was het zo een beetje………..

Wij hopen hiermee jullie van dienst te zijn geweest, de problematiek is weer in gang gezet, en vindt persoonlijk dat we nu kort op de bal moeten spelen, en niet meer loslaten, zo we eindelijk eens tot een resultaat kunnen komen.

 

Vele groetjes, en tot binnenkort.

Alain Bosny

Jellis Marynen

 

Copyright 2024 Vlaamse Slotenmakers Unie. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring | Cookies | Disclaimer | Sitemap