Vlaamse Slotenmakers Unie

Persmededeling door Kris Peeters over de Gedragscode die op 6 juni 2019 officieel ingehuldigd werd

Persmededeling door Kris Peeters over de Gedragscode die op 6 juni 2019 officieel ingehuldigd werd

Nog al te vaak krijgen we bij de Vlaamse Slotenmakers Unie te horen dat malafide slotenmakers woekerprijzen aanrekenen en klanten vaak met de rug tegen de muur zetten in hachelijke omstandigheden. Tegen dit soort van praktijken hebben we ons jarenlang hevig verzet, want de hele sector wordt hierdoor ten onrechte in diskrediet gebracht. Samen met de dienst FOD Economie onder bevoegdheid van Minister Kris Peeters, zijn we er in geslaagd een unieke Gedragscode voor Interventies van Slotenmakers op te stellen. Op 6 juni 2019, op D-Day voor VSU, werd de Gedragscode officieel ondertekend en ingehuldigd door beide partijen.

Voorzitter Marc Vandevijver ondertekent de Gedragscode voor Slotenmakers officieel op 6 juni 2019

Kris Peeters: “Met de Vlaamse Unie van Slotenmakers hebben we na overleg een gedragscode kunnen opstellen. Belangrijk voor mij was dat er duidelijke transparantie wordt gegeven onder meer door vermelding van welke tarieven er voor welke diensten worden aangerekend. Daarnaast is er ook een groot onderzoek door de Economische Inspectie in de sector van spoedherstellingen gevoerd. Dit onderzoek wordt gefinaliseerd en op basis daarvan zullen conclusies getrokken worden”.

Om tot duidelijke afspraken te komen tussen de slotenmakers is samen met De Vlaamse Slotenmakers Unie (VSU) een gedragscode dringende interventies opgesteld. De gedragscode is op 06/06/2019 door het grootste deel van de leden van de Unie ondertekend. De gedragscode en de slotenmakers die ondertekend hebben zijn raadpleegbaar op de website van de FOD Economie. Deze nieuwe gedragscode zal de bescherming van de consumenten opnieuw verbeteren. De consument krijgt zo meer transparantie en meer vertrouwen in slotenmakers die de gedragscode hebben ondertekend.

Lees hier het volledige persbericht >>

 

Reageer op dit bericht
wordt niet zichtbaar gemaakt
 

 

Om zeker te zijn dat u geen robot bent.
 
 

 


Copyright 2024 Vlaamse Slotenmakers Unie. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring | Cookies | Disclaimer | Sitemap