Vlaamse Slotenmakers Unie

Erkenning slotenmakers weer op tafel bij de regering

Test-Aankoop is eindelijk ook wakker geschoten in het dossier van de malafide slotenmakers. Het item in het  VTM-nieuws vermeldt hierover de strijd van de echte slotenmakers voor hun erkenning, en laat slotenmaker Marino Bernardon van Blok.be uit Herentals uitleggen dat het toch niet kan dat criminelen slotenmaker kunnen worden. Intussen is de kwestie weer op de tafel van de regeringspartijen beland. De komende weken worden beslissend; doen de regeringspartijen eindelijk iets aan de mistoestanden? Willen ze het belang van onze bedrijven erkennen?

Lees het volledige artikel hier >>

 

 

Reacties
 • Brans Jos
  (27/04/17 - 23u09)
  Ervaring en kennis zijn belangrijk,
  maar eerlijk handelen is even belangrijk. Slotenmaker of vakhandel.
  Maar hoe kunnen we het misbruik op heel dat internet tegengaan?
  Reageer op dit bericht
 • Ivo Van Sand
  (29/04/17 - 13u05)
  S'nacts sleutels gestolen of verloren, slotenmaker gebeld, ter plaatse vraagt de klant heel goede sloten voor drie deuren... daags nadien staat ik de krant klant betaald slotenmaker meer dan € 600,00 voor het vervangen van enkele cilinders, dit moet je ook voorkomen...
  Ik stel voor het systeem hanteren dat men bij sleepdiensten doet ieder zijn regio en kom je daar buiten ben je strafbaar.
  Eventueel ergens lijsten leggen (ik denk aan gemeentehuizen politieburelen...) van gangbare tarieven die slotenmakers in de regio hanteren, zelfs enkele telefoonnummers van die slotenmakers mee op de folders.
  en je kan best met meerdere in één regio zitten, en natuurlijk zullen hier ook weer misbruiken zijn die dan weer op hun beurt moeten aangepakt worden.
  maar uiteindelijk zullen de consumenten meer en meer op de hoogte zijn van wat kan en wat niet kan.
  Men zou nu al van uit de slotenmakers Unie folders kunnen maken met al hun slotenmakers en hun adressen en gangbare tarieven die men op alle gemeentehuizen ter beschikking legt.
  Reageer op dit bericht
 • dirk.nicasie
  (30/04/17 - 11u57)
  Een kennis van mij deed beroep op een slotenmaker een paar weken geleden op een woensdag namiddag omdat hij buiten gesloten was. Hij deed beroep op Securelocks. De slotenmaker in kwestie heeft nadat hij de cilinder stuk geboord had 245€ gevraagd voor de interventie en vroeg dan nog eens 155€ voor een simpele Iseo cilinder. Hij kreeg ook geen ontvangstbewijs of factuur . Hoe kunnen wij een einde stellen aan zulke schandalige praktijken want zulk een zaken brengen ons als serieuze slotenmakers in diskrediet en verliezen we heel wat zakencijfer.

  Mvg.

  D.Nicasie
  Dimaro bvba
  Reageer op dit bericht
 • Pitteman Mario
  (15/05/17 - 20u14)
  09/05 slotenmaker gebeld om afgebroken sleutel uit slot te halen en nieuw slot laten steken. Via adv voor 12 € slotenmaker snel24.be gebeld wat ons uiteindelijk in totaal 485 € gekost heeft. De factuur werd opgemaakt zonder naam en factuurnr. en moest onmiddellijk betaald worden. Er werden boring kosten aangerekend terwijl er niet geboord werd. Het is schandalig hoe dit bedrijf onze zoon die op kot zit in Gent in het zak gezet heeft. We hebben ook reeds naar de FOD gemaild.
  Reageer op dit bericht

 

Reageer op dit bericht
wordt niet zichtbaar gemaakt
 

 

Om zeker te zijn dat u geen robot bent.
 
 

 


Copyright 2024 Vlaamse Slotenmakers Unie. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring | Cookies | Disclaimer | Sitemap