Vlaamse Slotenmakers Unie

Einde fiscaal voordeel investeringen in beveiliging 2015

Einde fiscaal voordeel investeringen in beveiliging 2015

Naar aanleiding van de vele vragen en opmerkingen van onze leden omtrent de belastingvermindering voor investeringen in beveiliging van woningen heeft de Vlaamse Slotenmakers Unie zich gericht tot Viceminister-President Annemie Turtelboom, bevoegd voor Begroting. Dit is het vriendelijke, maar helaas negatieve antwoord dat we ontvingen:

 

 

De Vlaamse regering heeft beslist om de fiscale aftrekbaarheid van investeringen in veiligheid om budgettaire redenen te laten uitdoven. Ik kan u dan ook informeren dat vanaf aangiftejaar 2016, dus aanslagjaar 2015 de aftrek van investeringen in veiligheid niet meer fiscaal aftrekbaar zijn.

Investeringen in 2014 zullen nog wel kunnen afgetrokken worden.

Wij begrijpen het standpunt van uw unie hieromtrent en nemen hiervan kennis. Hopelijk verkeert Vlaanderen spoedig in een budgettaire situatie die toelaat deze investeringen terug te ondersteunen, eventueel volgens de u voorgestelde regeling.

 

Voor uitgaven in 2014 kan men dus wel nog een beroep doen op de belastingvermindering. Beslissend hiervoor is het moment van betaling: wanneer die betaling (en dus ook de uitgave) pas in 2015 gebeurt, heeft men geen recht meer op de belastingvermindering, ook al bestelling, uitvoering en zelfs facturatie al in 2014 gebeurden!

We stelden dezelfde vraag inmiddels ook aan minister Vanhengel, bevoegd voor Begroting in de regering van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, en houden u op de hoogte van zijn antwoord.

 

 

Reacties
 • Debaere jeroom
  (03/11/14 - 11u51)
  geachte,

  Naar aanleiding van deze komende wijzigingen, zoals hoger beschreven, volgende vraag;
  Wanneer zou er een antwoord vanuit de Vlaamse regering kunnen komen ?
  Reageer op dit bericht
 • Georges Bulckaert
  (02/03/15 - 11u59)
  Dat is weer iets van "wat we zelf doen doen we ook beter". De eigen Vlaamse Regerering brengt niet veel zoden aan de dijk, behalve een onvoorstelbare aangroei van ambtenaren die zich onledig moeten houden met het schrijven van nieuwe "regeltjes". We verzuipen in de ultracomplexe materie van regeltjes en uitzonderingen. Iedereen klaagt, maar de ambtenaren schrijven lustig verder aan nog nieuwere regeltjes...
  Reageer op dit bericht

 

Reageer op dit bericht
wordt niet zichtbaar gemaakt
 

 

Om zeker te zijn dat u geen robot bent.
 
 

 


Copyright 2024 Vlaamse Slotenmakers Unie. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring | Cookies | Disclaimer | Sitemap