Vlaamse Slotenmakers Unie

Een harde kaakslag voor de malafide slotenmakers

Een harde kaakslag voor de malafide slotenmakers

Naar aanleiding van ons eerste overleg met Staatssecretaris van Consumentenbescherming Eva De Bleecker, FOD Economie en Google, hebben Google en de economische inspectie via een versterkte samenwerking gezocht naar concrete én doorslaggevende oplossingen voor de advertenties van malafide slotenmakers.

We hebben dan ook positief nieuws mogen ontvangen van Google. Na verdere interne discussie, heeft Google besloten, met als doel gebruikers verder te beschermen en na het zien van de recente toename van oplichtingsadvertenties, advertenties voor slotenmakers diensten niet meer weer te geven in België, Nederland, Duitsland en Zweden (op Google Search en YouTube) totdat zij een sluitend verificatieproces voor de bonafide slotenmakers kunnen invoeren. Google werkt altijd aan nieuwe, betere manieren om misleidende adverteerders te bestrijden en blijft oplossingen zoeken om fraude te verminderen en ervoor te zorgen dat advertenties van bedrijven relevant en nuttig zijn voor de gebruikers.

Deze aangepaste Google Ads policy werd deze nacht op 11/02/2021 gepubliceerd.

Om de consument te beschermen, heeft Google echter besloten om advertenties voor slotenmakers in België op te schorten totdat zij dit proces (zo snel mogelijk) kan introduceren.    

De Staatssecretaris was deze morgen hierover te horen bij De Inspecteur op Radio 2:

 

Reageer op dit bericht
wordt niet zichtbaar gemaakt
 

 

Om zeker te zijn dat u geen robot bent.
 
 

 


Copyright 2024 Vlaamse Slotenmakers Unie. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring | Cookies | Disclaimer | Sitemap