Vlaamse Slotenmakers Unie

20e verjaardag van de VSU werd gevierd in Venetië

20e verjaardag van de VSU werd gevierd in Venetië

De twintigste verjaardag van de vereniging werd een eerste keer krachtig gevierd met een korte city trip naar Venetië. Op uitnodiging van de firma Cillekens, die VSU introduceerde bij het Italiaanse Silca. Een memorabele reis.

Enige tijd geleden suggereerde de firma Cillekens om ter gelegenheid van het verjaardagsfeest van de VSU een uitstap voor de leden te organiseren, naar de hoofdzetel van Silca nabij Venetië. Het succes van de mailing naar de leden sprak boekdelen. In geen tijd waren de beperkte plaatsen ingenomen.

Op de vertrekdatum, zondag 19 november, werden we ‘s morgens om 5u00 verwacht op Charleroi Airport, om tegen 6u40 te kunnen opstijgen. Na een rustige vlucht van een goed uurtje, landden we op Treviso. Een bekwame buschauffeur bracht in een goede 20 minuutjes naar het prachtige Venetië.

Van het busstation ging het dan verder met de watertaxi, over de mooie waterpartij, tussen de prachtige gebouwen, langs de exclusieve gondels… richting San Marco-plein. Tijd voor onze eerste koffie van de dag. Het duurde natuurlijk niet lang voor de sfeer er helemaal inzat. Vanaf dan waren we tot de late namiddag nog eens vrij om te doen wat we wilden. De groep splitste zich op, zodat ieder kon doen en laten naar believen. Iets bezichtigen, shoppen, gewoon even wandelen, het kon allemaal. Maar slotenmakers komen elkaar altijd tegen, en dan werd er weer lekker gegeten, of een aperitiefje gedronken, ter voorbereiding op de avond.

San Marco-plein Venetië

Wat een gezellige bars en leuke restaurants, en ja, het San Marco-plein moet je gezien hebben. De weergoden zaten ons ook mee, want het zonnetje scheen de hele dag, al was het voorspelbaar toch al wat frisjes in deze late herfstmaand.

Om 17u00 ging het dan met de trein naar ons hotel, waar we super werden onthaald, en begeleid naar onze kamer. Een warme douche, en klaarmaken voor de veelbelovende avond met een lekker diner.

En zo was het dan ook. Typisch Italiaans restaurantje, super bediening, lekker eten, lekker wijntje, de dag was helemaal goed. Naarmate de avond vorderde, leerde iedereen mekaar wat beter kennen, en werden we een hechte groep, waar goed werd gelachen, ideeën uitgewisseld, en soms ook gesproken over de job. Er werd nog een afsluitertje genomen in een lokale bar met een toffe band, met opnieuw lekkere wijnen. En dan was het tijd om onder de wol te kruipen, want ‘s morgens vroeg werden we al om 7u00 verwacht voor het ontbijt.

Na een lekkere koffie, en een lekker pistoletje, checkten we uit om met de bus naar Silca te gaan. Indrukwekkend, netjes, georganiseerd, alles wat een goed bedrijf nodig heeft. We hebben onze ogen de kost gegeven, want je houdt het niet voor mogelijk wat daar allemaal gebeurt!

Silca nabij Venetië

Eerst kwam de productie van de sleutels aan bod, met een bijzonder degelijke rondleiding en uitleg, ook over de verschillende sleutelmachines. Hier werd ook de nieuwe Protec machine voorgesteld. Geweldig hoe gesofisticeerd deze machine wel is. Nadien sloten we af met een deskundige uitleg over het kopiëren van afstandsbedieningen.

Opvallend was de uitspraak van de gids, dat er zo weinig personeelsverloop is. De werknemers worden er echt goed gesoigneerd, en werken er haast heel hun leven.

Terug op de bus om onze laatste lunch in het mooie Italië te nuttigen, om daarna terug richting Treviso te rijden, voor onze terugvlucht. Moe maar voldaan, genoten, veel bijgeleerd, en ook culinair erg verwend. Dit was te danken aan An en Koen, die de perfecte gastvrouw en gastheer waren.

Graag willen we dan ook namens het VSU, de firma Cillekens, An en Koen, bedanken voor deze onvergetelijke ervaring. Ook dank aan de collega’s, want jullie waren een supergroep! Graag tot de volgende bijeenkomst.

Bekijk alle foto's op onze Facebook-pagina.

 

Reageer op dit bericht
wordt niet zichtbaar gemaakt
 

 

Om zeker te zijn dat u geen robot bent.
 
 

 


Copyright 2024 Vlaamse Slotenmakers Unie. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring | Cookies | Disclaimer | Sitemap