Vlaamse Slotenmakers Unie

Slotenprobleemkwijt benadert agressief Vlaamse slotenmakers

Slotenprobleemkwijt benadert agressief Vlaamse slotenmakers

Met de VSU werken we al jaren aan de reputatie van onze sector. Wij groeperen betrouwbare slotenmakers, bezorgen hen een forum en een stem en bestrijden malafide slotenmakers en bedrijven, die het niet nauw nemen met correct werken en onze sector verzieken. Geregeld duiken er nieuwe partijen op, waarvan de bedoelingen op zijn zachtst gezegd dubieus of twijfelachtig zijn. Die indruk hebben we alvast als we hun communicatie  lezen en de informatie die onze slotenmakers recent in hun brievenbus mochten ontvangen. Ook hun website baart ons zorgen en wekt argwaan.

Uitkijken met partijen zonder band met de sector

Recent stuurde deze organisatie een pakketje rond met informatie over hun organisatie en werkwijze. Dit met de insteek Vlaamse slotenmakers te gaan groeperen in hun netwerk, een overkoepelende website aan te bieden aan de consument en zo een meerwaarde te bieden. Waar die meerwaarde zit is ons echter niet geheel duidelijk en we roepen onze slotenmakers dan ook op tot voorzichtigheid. Het blijkt immers om een Nederlandse firma te gaan, zonder erkenning als slotenmaker en zonder een vestiging of vertegenwoordiging in België, een postbusadres rekenen we gemakshalve even niet mee. Er is blijkbaar geen Belgisch BTW-nummer aan verbonden en meer nog, ook in Nederland blijkt deze onderneming niet als slotenmaker gekend te zijn. Waakzaamheid is dus geboden.

Consument uiteindelijk de dupe

Niets mis met een commercieel initiatief en onze sector in een positief daglicht stellen kunnen we alleen maar aanmoedigen, alleen dient dat dan wel op een juridisch correcte en transparante manier te gebeuren. Dat lijkt in het geval van Slotenprobleemkwijt niet zo te zijn. Je eieren in een mandje leggen van een partij zonder erkenning als slotenmaker die een stevige commissie vraagt voor het genereren van leads en zogenaamde ‘exclusiviteit’ per regio belooft, zonder dat daar in de communicatie ook maar enige garantie op wordt gegeven: daar houden wij onze handen alvast vanaf.

Van het hieraan gekoppelde prijskaartje is de consument ongetwijfeld de dupe, met hogere prijzen tot gevolg, wat de sector natuurlijk niet ten goede komt. Bovendien dient de consument naar een 078-nummer te bellen en is het nog maar de vraag hoe de doorverwijzing loopt en welke kosten daaraan verbonden zijn voor de slotenmakers. Deze werkwijze en de meerwaarde voor onze sector en onze klanten trekken we alvast in twijfel en het gebrek aan transparantie maakt ons extra alert.

Wees waakzaam en investeer verstandig

Als Beroepsfederatie kunnen we enkel maar oproepen om de reputatie van onze sector te vrijwaren, verstandig te investeren en waakzaam te zijn voor partijen zonder vergunning, erkenning of binding. Partijen die exclusiviteit en gouden bergen beloven bekijken wij alvast met argusogen en we zullen dan het dan ook niet nalaten onze leden te waarschuwen. Als slotenmaker je de kaas van je brood laten pikken en uiteindelijk de klant ervoor laten opdraaien kan niet de bedoeling zijn en plaatst ons als sector in een slecht daglicht. Iets wat we in naam van onze slotenmaker-leden niet kunnen toelaten.

 

Copyright 2024 Vlaamse Slotenmakers Unie. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring | Cookies | Disclaimer | Sitemap