Vlaamse Slotenmakers Unie

Reportage over malafide slotenmakers in Factcheckers op woensdag 2 december 2020 op één

Reportage over malafide slotenmakers in Factcheckers op woensdag 2 december 2020 op één

Dat onze beroepsgroep al eens in een negatief daglicht komt te staan is al langer geweten. Jammer genoeg nemen heel wat slotenmakers - die niet tot de VSU behoren - het vaak niet zo nauw met de afspraken. Woekerprijzen, bedreigingen en ga zo maar door: ze blijken dagelijkse kost. Dat konden ook John Verniers en het team aan Factcheckers vaststellen. Een uitwas waar wij met de VSU al veel langer tegen strijden.

Bekijk hier alvast een voorsmaakje.

Lock-it gooit hoge ogen in de Factcheckers op één

John Verniers kennen we natuurlijk als zaakvoerder van Lock-it, maar ook als bestuurslid van de VSU, Voor een reportage van Factcheckers, werd John van Lock-it immers opgetrommeld door Factcheckers om samen met de presentatoren op jacht te gaan naar malafide slotenmakers. Jammer genoeg met ontzettend veel succes.

Lock-it gaat mee op onderzoek

3 volle dagen ging John met de reportagemakers op pad. Ze rekenden hiervoor op de expertise van de VSU en John was als bestuurslid en zaakvoerder Lock-it bereid hier aan mee te werken. Een ervaring als geen ander. Maar liefst 12 slotenmakers werden gebeld en slechts één op de twaalf kreeg de beoordeling zeer goed mee. Al de rest presteerde van degelijk tot zwaar ondermaats. Heel wat slotenmakers bleken foefelaars, oplichters en rekenden peperdure kosten voor niets. Een schande voor onze beroepsgroeps en slotenmakers als John die wel correct de regels respecteren. Hoewel alle slotenmakers aan de telefoon beweerden van binnen de 20 minuten aanwezig te zijn, liepen de wachttijden vaak op tot 2 uur: onaanvaardbaar!

De VSU blijft positief strijden

Bij de VSU zijn we alvast verheugd om deel te kunnen uitmaken van dit onderzoek en mogen we trots zijn op John. We blijven streven naar een correcte werking en zullen blijven hameren op de nefaste invloed van malafide slotenmakers. Als VSU leggen we ons hier niet bij neer en onze slotenmakers bewijzen dat het ook anders kan.

Kijk alvast allemaal naar de aflevering van Factcheckers, woensdag om 20u40 op één >>

 

Reageer op dit bericht
wordt niet zichtbaar gemaakt
 

 

Om zeker te zijn dat u geen robot bent.
 
 

 


Copyright 2024 Vlaamse Slotenmakers Unie. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring | Cookies | Disclaimer | Sitemap