Vlaamse Slotenmakers Unie

En toen ging de slotenmaker mee naar de bank

En toen ging de slotenmaker mee naar de bank

Het gaat van kwaad naar erger met malafide slotenmakers. Naar aanleiding van talloze klachten over de oplichtingspraktijken van 24 Uurs Slotenservice, bracht HBvL op 25 juni laatstleden een artikel over dure slotenmakers met getuigenissen van gedupeerden. Deze praktijken komen al lange tijd voor, en jammer genoeg niet enkel bij deze firma. 

Lees het volledige artikel hier >>

Bij de VSU regent het klachten, maar we werken aan een oplossing die in september zal gelanceerd worden.

Naar aanleiding van het artikel kwam er reactie van ECC Belgium waar gedupeerden klacht kunnen indienen, ook als dat bedrijf buiten België werkt:

Rekent de slotenmaker een aanzienlijk hogere prijs aan dan overeengekomen, en klopt zijn factuur niet met wat uitgevoerd werd, laat je dan niet intimideren, en bel eventueel de politie. Onderteken je als consument het contract toch en betaal je vervolgens, dan heb je de overeenkomst en de uitvoering ervan in principe aanvaard. Op dat moment wordt het moeilijk om terug te komen op je gegeven akkoord.

De dubieuze firma “24 Uurs Slotenservice” werd door onze diensten aangemeld bij de Economische Inspectie, omdat bemiddeling met hen niet lukt.

Nav het artikel kwamen er nog twee andere verhalen binnen identiek – met de toevoeging dat 24 Uurs Slotenservice, wanneer men in de namiddag belde, tot ’s avonds wachtte om langs te komen – en dan een avondtoeslag aanrekende. Kostprijs voor de interventie in een geval was 2.036 euro. De klant moest onder bedreiging langs gaan bij een buur om geld te vragen.

Bent u ook slachtoffer geworden van malafide slotenmakers? Hebt u al te maken gehad met dubieuze slotenmakers? Vertel uw verhaal door klacht in te dienen bij ons én bij ECC Belgium

Lees het volledige artikel hier >>

 

Reageer op dit bericht
wordt niet zichtbaar gemaakt
 

 

Om zeker te zijn dat u geen robot bent.
 
 

 


Copyright 2024 Vlaamse Slotenmakers Unie. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring | Cookies | Disclaimer | Sitemap