Vlaamse Slotenmakers Unie

Verkoop brandkasten en privekluizen fors gestegen

Verkoop brandkasten en privekluizen fors gestegen

De verkoop van privékluizen en -brandkasten is de voorbije maanden fors gestegen. Bij veel beveiligingsbedrijven is de verkoop zelfs verdubbeld. Steeds meer Belgen bewaren hun centen in zo'n kluis omdat de angst er diep in zit dat de overheid aan hun spaarrekening zal raken. Al sinds de financiële crisis zit de verkoop van privékluizen in de lift, maar de laatste maanden is die nog een paar versnellingen hoger geschakeld. Vroeger verkocht men gemiddeld één om de twee weken, vandaag zijn dat er al meerdere per week. 


Als reden wijzen de kopers op het toenemende wantrouwen tegenover de banken. De crisis in Cyprus en de vrees dat spaargeld boven de 100.000 euro ingezet zal worden voor de redding van een bank heeft de verkoop van kluizen nog een extra duwtje in de rug gegeven. Die vrees zal niet snel verdwijnen, want in heel Europa wordt de strijd tegen het zwart en grijs geld verder opgedreven.

Dit kan natuurlijk weer risico's inhouden voor mensen die al hun geld thuis hebben. Inbrekers weten dit ook en het aantal inbraken verhoogt ook. Zo werd er recent in Zedelgem maar liefst € 1.000.000 gestolen die in een brandkoffer zat.

 

Bron: http://www.hln.be/hln/nl/943/Consument/article/detail/1613991/2013/04/13/Steeds-meer-miljoenen-gaan-in-privekluis.dhtml

 

Copyright 2024 Vlaamse Slotenmakers Unie. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring | Cookies | Disclaimer | Sitemap