Vlaamse Slotenmakers Unie

Inbraakmethoden - Deel 2

Inbraakmethoden - Deel 2

In het tweede deel van Inbraakmethoden geven we u terug een overzicht de 5 resterende inbraakmethoden die worden toegepast door gelegenheidsinbrekers en hoe u die kunt voorkomen. (Gelegenheids)inbrekers hebben vaak verschillende werkwijzen om woningen en appartementen binnen te komen en staan in voor 90% van het aantal inbraken.

 

In de blogpost Inbraakmethoden - Deel 1 gaven we de eerste 5 van de top 10 meest voorkomende inbraakmethoden. Hieronder vindt u de resterende 5 inbraakwijzen die gelegenheidsinbrekers vaak toepassen om hun misdrijf te plegen.

 

6. Inbraak via bovenlichtjes

Bovenlichtjes zijn kleine raampjes veelal boven een ander (draai)raam.

Voorkomen door: hang- en sluitwerk plaatsen door een erkende plaatser. Een barrièrestang is vaak praktisch, omdat u dan het raam open kunt laten staan als u weggaat. Zorg er wel voor dat de maximale opening minder dan 15 cm is.

 

7. Ingooien ruit

Inbrekers gooien met een zwaar voorwerp een ruit in om snel hun slag te slaan.

Voorkomen door: waardevolle spullen uit het zicht te halen, zodat een dader minder aanleiding ziet een steen door een ruit te gooien. Fysiek is deze methode natuurlijk moeilijk tegen te gaan.

 

8. Kerntrekken

Een cilinder wordt uit de deur getrokken door er een schroef in te draaien en mechanisch druk op te bouwen.

Voorkomen door: het plaatsen van veiligheidsbeslag SKG drie sterren ® met eventueel cilindertrekbeveiliging.

 

9. De babbeltruc

Personen proberen door middel van een smoes het huis binnen te komen

Voorkomen door: niet zomaar iemand binnen te laten en eventueel een stevige kierstandhouder voorzien van SKG-vinkje op de deur te plaatsen. Indien u het zaakje niet vertrouwt, mag u steeds de persoon vragen zich te identificeren. De politie bellen is ook aangeraden.

 

10. Insluipen

Inbrekers maken gebruik van een openstaande deur, raam of poort. Inbrekers sluipen soms ongezien binnen terwijl uw poort of elektrisch hekken open of dichtgaat.

Voorkomen door: altijd deuren en ramen sluiten en sleutels uit de sloten te halen en uit het zicht op te bergen. Blijf wachten in uw wagen met de deuren op slot totdat uw poort of hekken volledig dicht is.

 

Lees ook: Inbraakmethoden - Deel 1

Bron: http://www.politiekeurmerk.nl

 

Copyright 2024 Vlaamse Slotenmakers Unie. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring | Cookies | Disclaimer | Sitemap