Vlaamse Slotenmakers Unie

Gratis politietoezicht tijdens uw vakantie

Gratis politietoezicht tijdens uw vakantie

U vertrekt binnenkort op vakantie en laat uw woning niet graag onbewaakt achter? Dan houdt de politie een oogje in het zeil. Hoe aanvragen? Bel of vul een online aanvraagformulier bij uw lokale politiezone.

 

Wie kan politietoezicht aanvragen?

Politietoezicht is bedoeld voor iedereen die een tijdje weg van huis is door vakantie, werk of een ziekenhuisverblijf. Een lang weekend in de Ardennen, een week naar de zon, een driedaags congres in Londen? Vraag politietoezicht aan: zo kunt u zorgeloos vertrekken.

 

Wat houdt dit toezicht precies in?

Terwijl u weg bent, komt de politie langs uw huis of appartement. Ze gaan na of alle deuren en ramen nog goed afgesloten zijn. Merken ze iets ongewoons op, zoals een losgemaakt kelderrooster of een geforceerde achterdeur, dan gaan ze binnen kijken of er iets aan de hand is. Ze verwittigen ook onmiddellijk de contactpersoon die u opgaf bij uw aanvraag.

De Politie streeft ernaar om minstens drie keer per week uw woning te controleren. Bij appartementen die enkel toegankelijk zijn via een centrale hal komen ze minstens twee keer per week langs. 

 

Wanneer maakt u alles in orde?

Doe uw aanvraag op tijd, bij voorkeur minstens een week voor u vertrekt. Afwezigheidstoezicht door de politie is helemaal gratis.

 

Copyright 2024 Vlaamse Slotenmakers Unie. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring | Cookies | Disclaimer | Sitemap