Vlaamse Slotenmakers Unie

11 doeltreffende veiligheidsmaatregelen tegen inbraken

11 doeltreffende veiligheidsmaatregelen tegen inbraken

Met welke goede gewoontes maakt u het dieven extra moeilijk om in te breken? Het is ieders grote vrees om 's avonds thuis te komen of 's morgens op staan en te merken dat uw huis is leeggeroofd. Er zijn tal van manieren om uw woning te beveiligen. Test-Aankoop heeft uitgezocht welke ook echt nut hebben via een online enquête bij 2951 deelnemers. Wij sommen ze voor u op. 

 

 

Geef ze geen vrij spel

Wat kunt u doen om u geruster te voelen? Heel wat, en de meest doeltreffende manier is tegelijkertijd de goedkoopste: goede gewoontes aanemen. We blijken immers vaker verstrooid dan u zou denken. Wat de meesten overkomt, is dat ze vensters vergeten te sluiten bij het weggaan, of de sleutels op de voordeur laten zitten, of het alarm vergeten aan te zetten.  De gevolgen zijn nochtans niet te onderschatten, want volgens de enquête van Test-Aankoop is de kans op inbraak 3 keer hoger!

 

11 systemen die hun nut hebben bewezen

Er zijn elf veiligheidsmaatregelen of systemen die hun nut reeds hebben bewezen en dus inbrekers het knap lastig maken. Vooral als u er verschillende combineert verlaagt het inbraakrisico aanzienlijk. Hieronder in dalende volgorde van doeltreffendheid.

  Inbraakpreventie met bewezen nut  

 1. Alarmsysteem 
 2. Veiligheidssloten op buitendeuren
 3. Waakhond
 4. Gepantserde deuren
 5. Veiligheidsscharnieren
 6. Raamhekken
 7. Kierstandhouders op ramen
 8. Vensters met anti-inbraakglas
 9. Horizontale veiligheidsbalk op buitendeuren
 10. Vergrendelbare raamgrepen
 11. Buitenlampen met bewegingssensor

 

 

Alarmsysteem geeft het meest veilig gevoel

Bij 95% van de ondervraagden met een alarm in huis, is dat zelden of nooit spontaan of ongewild afgegaan. Zonder alarmsysteem en mits toepassing van een combinatie met een van bovenstaande noemers is uw woning 8 keer beter beschermd tegen inbrekers. 

 

Bron: Test-Aankoop.

 

Reageer op dit bericht
wordt niet zichtbaar gemaakt
 

 

Om zeker te zijn dat u geen robot bent.
 
 

 


Copyright 2024 Vlaamse Slotenmakers Unie. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring | Cookies | Disclaimer | Sitemap