Vlaamse Slotenmakers Unie

Ook in Franstalig België volop aandacht voor het slotenmakersvak

Op het televisiejournaal van 6 maart kwamen de erg hoge arbitraire tarieven van bepaalde slotenmakers aan de orde, en het feit dat sommigen al te snel de deur openen, zonder om identificatie te vragen. In het consumentenprogramma “On n’est pas des pigeons” (op radio Vivacité van rtbf) ging het op 8 december vorig jaar ook al over de exorbitante kost van sommige deuropeningen.

Na toelichting door onze collega’s van de FNS gaat de verbazing om het ongeregeld zijn van een zo cruciaal beroep, enigszins over in hoop dat het recente wetsontwerp in de Kamer er zal voor zorgen dat klanten zeker zijn een beroep te doen op betrouwbare vakmensen die geen misbruik maken van de noodsituatie van de klant, en correct werken.

Al moet men er wel aan toevoegen dat er voorlopig niet erg veel lijkt te bewegen. Misschien moet de regering toch maar een initiatief nemen?

Hier vindt u een fragment: https://www.rtbf.be/vivacite/emissions/detail_on-n-est-pas-des-pigeons/accueil/article_sos-serrurier-vers-une-tarification-des-services-d-urgences?id=9475434&programId=8792 (8/12/16).

 

Copyright 2024 Vlaamse Slotenmakers Unie. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring | Cookies | Disclaimer | Sitemap